Divadlo nesouhlasí s důvody odvolání Jana Krafky

Druhý protest ve dvou dnech mají za sebou členové Městského divadla Kladno. Tentokrát se na náměstí Starosty Pavla v přítomnosti médii sešli s primátorem a dvěma radními, aby si vyslechli jejich argumenty, proč musel skončit jednatel divadla a herec Jan Krafka. 

Zástupci města prakticky žádný solidní argument nenašli. Divadelníci je několikrát přerušili kvůli překrucování faktů, a upozornili jak primátora, tak radní Hanese či Kutila, že si vymýšlejí. V závěru dvouhodinového mítinku odmítli zástupci města změnit rozhodnutí rady a Jana Krafku v pozici jednatele ponechat do doby, než bude ukončené výběrové řízení. 

V závěrečném projevu primátor Jiránek poznamenal, že radnice nechce v případě divadla šetřit a v kontextu tohoto tématu prý zaznělo, že byl porušen zákon. Ovšem už primátor nedodal, že by porušení zákona nechal příslušnými orgány prošetřit, ani že proti zřejmě domnělému porušení zákona podal trestní oznámení, což samo o sobě je podle některých odborníků údajně porušení zákona. 

Jednatel Jan Krafka byl odvolán k prvnímu červenci prakticky ze dne na den, aniž by ty nejvážnější argumenty města pro jeho odvolání dokázali kladenští radní nejen divadelníkům uspokojivě doložit. Bývalý jednatel a populární herec je v současnosti na dovolené. Radní s politováním konstatovali, že je škoda, že nemůže v této diskuzi před magistrátem vystoupit. 

Více informací najdete na webových adresách www.divadlokladno.cz nebo mestokladno.cz. 

-red-

protestargumenty

Argumenty divadelníků černé na bílém postoj radního Kutila nezviklaly

protestdivadelnici

Divadelníci sepsali petici proti postupu kladenské radnice

protestprimator

Primátor Jiránek byl v diskuzi několikrát upozorněn, že jeho argumenty se nedrží faktů...

protestnejen

Nejen herec Hron nechápal argumenty radních...

protestherec

Herec Hron požádal primátora Jiránka, aby na něj nekřičel...

protestpetici

Petici na podporu bývalého jednatele Krafky podepsal také hudebník Jedlička


Počasí Kladno

Předpověď počasí