Krafka se loučil s divadlem

Odvolaný jednatel Městského divadla Kladno Jan Krafka se včera rozloučil nejen s touto institucí, ale také se svými spolupracovníky i diváky.

Vedení města prakticky ze dne na den krátce před divadelními prázdninami odvolalo z čela divadla jednatele, nebo-li ředitele, Jana Krafku. Ten skončil k prvnímu červenci. Ovšem v té době už byl na řádné dovolené, tudíž veškeré pracovní záležitosti odevzdával až včera.
Přestože si divadelníci také užívají pracovního volna, šli se s ním rozloučit. Mezi nimi i několik diváků. Těch si ostatně kladenské divadlo za necelé čtyři roky pod Krafkovým vedením a díky dobře volenému dramaturgickému plánu získalo velké množství. Proti ne zcela transparentním důvodům Krafkova odvolání se nedávno divadelníci sešli před kladenským magistrátem s vedením města. Výsledkem setkání i dlouhé diskuze je petice, kterou nejen kladenští divadelníci od té doby podepisují. 
Novým jednatelem divadla je od prvního července primátor města Dan Jiránek. Pokud ten v příštích dnech neschválí angažmá herce Krafky, zůstanou divadlu v nadcházející sezoně na repertoáru zhruba čtyři hry, ve kterých Jan Krafka neúčinkuje. Podobně v ohrožení je i stávající dramaturgický plán příští sezony, která začíná v polovině září.

-red-

krafsjanem

S Janem Krafkou se neloučili jen herci a zaměstnanci divadla, ale také obec divácká...

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí