Globus na Růžovém poli bude

Vše nasvědčuje tomu, že hypermarket Globus na kladenském Růžovém poli stát bude. Údajně do tří let by v něm mohli první zákazníci začít nakupovat. Krajský soud totiž v těchto dnech zamítl žalobu kladenských obyvatel proti změně územního plánu, tedy proti vzniku Globusu i dalších staveb na Růžovém poli. 

Pokud investor ještě letos začne stavět, pak v roce 2022 by mohl být prostor zastavěn. A zároveň v té době se opět rozhoří boje o kladenské voliče. Před devíti roky se lídři kladenské tehdy nejsilnější politické strany opírali ve své kampani hlavně o znemožnění výstavby Centralu, loni se zase vydali do boje proti Globusu. Vždy šlo a jde takřka o předem prohraný boj. Oba projekty vznikly pro soukromé pozemky a pokud splňují veškeré náležitosti, hlavně v souladu se životním prostředím, pak jejich vzniku prakticky zabránit nelze. 

A to je i současný případ výstavby na Růžovém poli, kde by mělo kromě hypermarketu vzniknout sportoviště, park a činžovní domy. Část městské koalice, která tolik proti zástavbě brojila, ztrácí kvůli rozhodnutí soudu ostré náboje. Přesto ve svém včerejším prohlášení ubezpečuje veřejnost, že neustane v jednáních s investorem ve snaze pohlídat minimalizaci dopadů stavby na životní prostředí a současně nabízí možnost posílat otázky k tomuto tématu přímo primátorovi Danu Jiránkovi (ODS) nebo radnímu Petru Soudkovi (Kladeňáci). 

-red-

Studie: ruzovepole.wordpress.com

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí