Tomáš Hron: Jednatelka zřejmě není na svou funkci připravená

Kladenští divadelníci vydali včera veřejné prohlášení, ve kterém je stěžejní informací, že mohou jedenáctého září jít do stávky. Město podle vyjádření divadelních odborů stále není ochotné splnit dané požadavky. Šéf kladenských divadelních odborů, herec Tomáš Hron, pro Vaše Kladno vysvětlil, co je k vyhlášení termínu možné stávky vede. 

Proč, když k vám město podle vás není vstřícné, chcete sáhnout ke stávce až jedenáctého září?
Aby vedení města mělo dost času ještě své kroky přehodnotit. Měli jsme diskuzi jak s jednatelkou divadla, tak s členkou dozorčí divadelní rady paní Melčovou a ta se tvářila, že naše podněty na radnici přednese. A zároveň na nás působila dojmem, že se snažila dělat všechno pro to, aby se z kladenského divadla nestala stagiona (divadelní budova sloužící pouze k prezentaci díla, nikoli k vytváření nového, pozn. red.). Podle ní i takové návrhy na městské radě padaly. Stále tedy bojujeme o záchranu kladenského divadla jako takového.

Co bude s novou sezonou?
V tuto chvíli je ohrožena. Paní jednatelka odkládá základní věci, které jsou potřeba řešit. Včetně obsazení nové hry. Připadá nám, že na svou funkci není připravená. Není například vyřešená otázka orchestru, což měl řešit jako jednatel primátor Jiránek. 

Proč si opět nejdete s někým z vedení města promluvit veřejně před radnici?
Plánujeme různé akce. Například koncert. V plánu máme schůzi s uměleckým vedením divadla a na ní se budou řešit i takové otázky. Jde už o existenci činoherního souboru a jeho repertoáru. 

-red-

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí