Dnes začíná rozsáhlá rekonstrukce bývalé karlovarské páteřní silnice vedené přes Velkou Dobrou, Doksy, Kamenné Žehrovice a Tuchlovice. Přinášíme vám mapy s uzavírkami i objížďkami.  

Ve Velké Dobré se začalo pracovat na úseku od kruhového objezdu po Unhošťskou. Kromě nového povrchu silnice dostane komunikace nový přechod. Zásobování uzavírkou dotčených služeb je zajištěno. Řidiči jsou po dobu opravy pouštěni ke svým domům po dohodě s pracovníky společnosti PKB, a.s., která akci realizuje. Rezidenti mohou parkovat ve sběrném dvoře z ulice Unhošťská. Objízdná trasa vede v obou směrech ulicí Berounskou a Unhošťskou kolem hřbitova. V ulicích v zástavbě pod hřbitovem Spojovací a Sluneční by mělo být instalováno dopravní značení omezující průjezd vozidel do 3,5 tuny a zákaz projíždění.  Zastávky autobusu u kulturního domu jsou zrušeny, zastávky na Prahu a z Prahy budou pouze na Náměstí Komenského. 

V obci Doksy je vyloučen provoz za křižovatkou se silnicí III/2381 směr Srby až před křižovatku se silnicí II/238 směr Kladno v obci Kamenné Žehrovice. Linková osobní doprava je vedena po objížďce. Mezi Tuchlovicemi a Kamennými Žehrovicemi je pouze částečná uzavírka a provoz je řízen světelnou signalizací. Autobusová zastávka „Tuchlovice, Dřevěnkov, rozc.“ je přesunuta na konec Tuchlovic. Částečná uzavírka a provoz řízený světelnou signalizací je rovněž mezi Tuchlovicemi a Slovankou. Provoz v autobusových zastávkách není omezen. 

Omezení či vyloučení provozu očekávejte i na trase Lány, Stochov, Slovanka a Slovanka – Tuchlovice. Práce na nových površích silnic mohou řidiče zaskočit i při příjezdu přes Kačice.

První etapa celkové rekonstrukce na všech úsecích skončí zhruba od 3. do 30. listopadu. Poté se silničáři pustí do druhé etapy, která skončí na jaře příštího roku. Třetí etapa dokončí rekonstrukci této silnice k Novému Strašecí.

-red-

uzavdoksy

Uzavírka a objížďka mezi Doksy a Kamennými Žehrovicemi

uzavtuchlovice

Uzavírka silnice na trase Tuchlovice - Slovanka

uzavtuchlovicesolo

Uzavírka Tuchlovice

uzavvelkadobra

Uzavírka ve Velké Dobré z pohledu objízdné trasy kolem hřbitova

uzavkomplet

Kompletní přehled uzavírek