Budou členové kladenského hnutí ANO znovu žádat o přijetí?

Rozpuštěno! Tak zní verdikt hnutí ANO z minulých dnů směrem ke kladenské organizaci. Bude-li znovu založena, kdo vlastně do ní smí vstoupit? 

Tohle je pořádná facka voličům ANO i jejím členům. Rozhodnutí středočeské hejtmanky Jaroslavy Jermanové Pokorné dát k zániku „buňky“ v Kladně souhlas je svým způsobem i ostudou hnutí. Zrušení organizace vzešlo na popud oblastní šéfky ANO, kladenské zastupitelky za hnutí Petry Melčové. Obě se mají zasadit o znovuvytvoření městské organizace, ovšem s prověřovanými členy. 

Místo toho, aby hnutí navenek působilo jednotně a nezlomně, Petra Melčová své kolegy v zastupitelstvu Chvojku, Kadlece i Šubrta jedním šmahem izolovala od kladenských voličů. 

Také to může znamenat, že dosavadní držitelé členství v hnutí, a že jich není z upřímného přesvědčení zrovna málo, se zanedlouho začnou zřejmě strachovat, jestli u těchto dvou žen lustracemi projdou. 

Ostatně jméno Petry Melčové je často skloňováno i v kauze kladenského divadla. Podle jeho uměleckého šéfa Jaroslava Slánského to byla ona, kdo přivedl do Kladna novou jednatelku Irenu Žantovskou. Jedinou uchazečku o místo jednatele v neobvykle bleskovém výběrovém řízení města. Od způsobu výběru jednatele se ostatně distancuje radniční koaliční spolek Kladeňáci. Irenu Žantovskou divadelníci opouštějí, jsou ve stávkové pohotovosti a svolávají veřejnost na pondělní zasedání kladenských zastupitelů. To se koná na náměstí Sítná v budově KOKOSu od čtyř hodin odpoledne. 

-red-

Ilustrační foto: archiv

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí