Poprvé v pětadvacetileté historii společnosti Tepo Kladno se mnozí odběratelé od prvního září třesou zimou. Alespoň tak nám to píší i volají. 

A volají také Miroslavu Vackovi, který je stále na stránkách společnosti veden jako její jednatel. Přitom byl odejit "okamžitě" po komunálních volbách na podzim loňského roku. Současný jednatel Robert Pešta, již druhý z následovníků po Vackovi, zveřejnil na stránkách společnosti, že po dohodě s částí odběratelů a vedením města zahájí otopnou sezonu 30. září. Dle platné vyhlášky číslo 194 z roku 2007 přitom začíná topná sezona (otopné období, pozn., red.) 1. září. 

V Tepu jsme na začátek topné sezóny 100% připraveni. S kolísáním teplot v minulém týdnu a očekávaným oteplením v týdnu následujícím – kdy denní teploty budou dle ČHMÚ výhledově až kolem 20 °C a noční nad 10 °C – jsme postaveni mezi dva protichůdné zájmy. Část odběratelů tepla by již preferovala alespoň částečné temperování, jiná část odběratelů preferuje na topení ještě pár dnů šetřit. Denně teplotní situaci vyhodnocujeme ve spolupráci s našimi největšími odběrateli a radnicí města. Start topné sezóny bude dle skutečného vývoje teplot buď v polovině příštího týdne, tedy 25. - 26. září, nebo nejpozději v pondělí 30. září, zní oficiální, leč anonymní informace Tepa. 

"Takový přístup k odběratelům za mého vedení na postu jednatele nikdy nedošlo.Odběratelům jsme se začátkem otopného období teplo dodávali. Bylo pak na nich, jestli si topení uzavřeli, nebo teplo od nás odebírali. Současné vedení Tepa jim takovou volbu nyní, jak rozumím textu zprávy společnosti, neumožňuje. Znám několik lidí, kteří by ale tu možnost uvítali. Průměr teploty se propočítává z několika denních měření. Nevěřím, že v současné době přesáhla průměrná teplota třináct stupňů," uvedl pro Vaše Kladno Miroslav Vacek. I přes potřeby alespoň si domácnosti zavlažit, odběratelé musí počkat na první říjnový den.

Jan Murárik

 

radiatororganizacn

Organizační struktura společnosti Tepo, zveřejněná na webu, je zastaralá...

radiatorskutecny

Skutečný jednatel společnosti Robert Pešta. Foto: Kladeňáci