Zástupci kladenského nákupního centra (NC) OAZA chystají uzavřít parkoviště na pozemku společnosti nejdříve příští rok. 

Jednu dobu to vypadalo, že už letos zákazníci před NC OAZA zaparkují zdarma jen po omezenou dobu. Plochu od servisu Mountfieldu po autobusové zastávky totiž podle chystaného projektu mají uzavřít závory. 

"Projekt ještě není vypracován, ale na parkovišti postupně omezíme dobu stání. Nejdříve však na konci léta příštího roku. Začneme od plochy před vjezdem k bočnímu parkovišti u Mountfieldu. Než dojde k celkové změně režimu parkování na našem pozemku, vjezd na parkoviště i samotná plocha pro stání vozidel se změní. Za zajímavé ceny nabídneme majitelům vozidel z okolních sídlišť možnost dlouhodobého stání," uvedl pro Vaše Kladno Ing. Lubor Stehlík, člen představenstva CPDP Shopping Mall Kladno, a. s.. 

Od začátku provozu nákupního centra si pozemek k dlouhodobému parkování před ním kromě obyvatel okolních domů vybrali i majitelé vraků, kteří se ke svým dvoustopým "miláčkům" hlásí prý jen když jsou odtažena... "Dlouhodobě zaparkovaná vozidla nám dělají starosti při pravidelných údržbách parkoviště," dodává Lubor Stehlík.

Změny nastanou i v blízkém okolí parkoviště. S jeho úpravou vyroste například u jednoho z příjezdů k NC samoobslužná čerpací stanice.

Jan Murárik