Autobusy se k OAZe nevejdou. Zruší se zastávka Okrsek 4?

Jistě se blíží konec odstávky autobusů u nákupního centra OAZA. Ty se kvůli stále menšímu prostoru na parkovišti vlastníka centra a s ním i pozemku do tohoto prostoru již nyní nevejdou.

Až se navíc otevře čerpací stanice na CNG u konečné zastávky, pak odtud odstavené autobusy zmizí úplně. V současné době řeší někteří řidiči problém zajížděním k zadnímu traktu centra, kam smí jen nákladní vozy se zásobováním. Těm často autobusy brání v bezpečném vjezdu. "O problému víme. Jenom potřebujeme od města, aby nám zajistilo pro odstávku na konečné jiný prostor. Pokud se do poloviny prosince nenajde, pak hrozí, že nebudeme na Okresek 4 zajíždět a zastávky se přestanou obsluhovat," uvedl Ludomír Landa, ředitel společnosti ČSAD MHD Arriva Kladno. 

Cestující z Okrsku by v takovém případě museli vyhledat poměrně vzdálené zastávky. A autobusy by se mohly točit na svou trasu například někde u kruhového objezdu před Růžovým polem. Podle městského úřadu se na tomto problému intenzivně pracuje a jako řešení se nabízí návrat na "točnu" u Bažantnice. 

Jan Murárik

okrazbude

Až bude v provozu čerpací stanice, autobusy u zastávky nezaparkují

okrnatocnu

Na točnu u Bažantnice jeden čas autobusy nesměly. Teď vlastník pozemku prý není proti návratu

okrzaoazu

Za OAZu autobusy nesmí

okrzastavka

Zastávka Okrsek 4 je v ohrožení


Počasí Kladno

Předpověď počasí