Výstavbu bytů na Růžovém poli Kladeňáci nepodpoří

Radniční koaliční seskupení Kladeňáci nepodpoří výstavbu bytových jednotek na Růžovém poli. 

"Z našeho pohledu jde o nevhodnou lokalitu. Případnou výstavbu zde proto nejsme schopni podpořit, ačkoli víme, že byty jsou v Kladně potřeba. Vznikl by od města odtržený blok bytových domů obklopený průmyslovo-komerční zónou a v budoucnu dálničním přivaděčem," uvedli Kladeňáci na svých stránkách. 

Téma Růžové pole je zřejmě v tuto chvíli přesto uzavřené. Developer po vyřízení posledních nezbytných formalit začne jak s výstavbou Globusu, tak se stavbou bytových jednotek, parkovými úpravy pole a sportovišť. Zvláště byty Kladno při jejich současném nedostatku jistě uvítá. 

Na sociálních sítích téma vyvolává diskuzi:

Jan K.: Že nechcete obchoďák, chápu, ale blokovat výstavbu bytů je hloupé.

Iwo Š.: Původní Sluneční čtvrť měla přeci vzniknout na poli nahoře na rovině nad Bažantnicí jako pokračování Přítočna... Tahle bytová zástavba rozhodně nebude konečná, to pole mezi Kladnem a Přítočnem zastavěno prostě nakonec bude. Buď jak buď - Americká bude lemována činžáky a autobusy budou více zajíždět ke Globusu.

Petra Š.: Hloupé je stavět byty. Za Oázou jsou tři baráky a byty pro normální lidi jsou nedostupné, já bych chtěla Globus.

Jiří R.: Já už bydlím, ale mladý nemají bydlení, na to nikdo nemyslí.

Hana R. M.: Jaké plochy jste nabídli? Kde? Můžete být konkrétní? Určitě to zajímá nejenom mě, ale i další čtenáře.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí