Připravte se na změny v autobusové dopravě

V neděli 15. prosince dojde v souvislosti s další etapou integrace veřejné dopravy ke změnám autobusových linek v západní části Kladenska a na části území okresu Rakovník.

V oblasti zajišťované ČSAD MHD Kladno se změny týkají zejména dopravy mezi Kladnem, Novým Strašecím a Rakovníkem, mezi Kladnem a Berounem, v oblasti Bratronic, Zbečna a Křivoklátu a všech linek směřujících do Prahy od Rakovníka, Nového Strašecí, Stochova a Unhoště. Linky jsou nově číslovány, dojde ke změnám tras a většina spojů pojede v jiných časových polohách. Linky budou provozovány v systému PID, který znamená i změnu tarifu. Kladenskou dopravní kartu je možno využívat i nadále jako elektronickou peněženku, předplatní jízdné pro regionální linky SID bude v poměrné části vyplaceno v informačních kancelářích dopravce v Kladně.

Od neděle 15.prosince se mění i podmínky přepravy v autobusech městské dopravy v Kladně. V době od 20.00 do 24.00 hodin je zaveden nástup pouze předními dveřmi a povinnost předložit řidiči ke kontrole platný jízdní doklad. Výjimku mají pouze cestující na vozíku pro invalidy a cestující přepravující dětský kočárek s dítětem. Další změnou je zavedení bezplatné přepravy pro doprovod dítěte ve věku do tří let, podmínkou je mít u sebe předepsaný průkaz prokazující věk dítěte. Současně se ruší bezplatná přeprava dětského kočárku s dítětem ve věku přes 3 roky.

Ludomír Landa, ČSAD MHD Kladno a.s.

Ilustrační foto: archiv


Počasí Kladno

Předpověď počasí