Autobusy posilují linku do Pavlova

K významným změnám v rámci integrace dochází u linek mezi Unhoští a Prahou. Rychlé spojení s hlavním městem cestujícím nabídne posílená linka 319 do Pavlova. 

Díky tomu od 15. prosince bude umožněn přestup na vlaky linky S5 směr Praha-Veleslavín a Praha-Bubny Vltavská. Autobusové spojení do Prahy 6 zajistí páteřní linka 365 vedená ke stanici metra Nemocnice Motol, ve směru na Zličín linku 307 doplní posílená zrychlená linka 386. 

Nové či změněné linky:

Linka 319 Malé Kyšice - Unhošť - Pavlov - Letiště. Stávající linka je vybranými spoji prodloužena o úsek z Unhoště do Malých Kyšic. Bude sloužit jako náhrada za bývalou linkou A32. Linka nabízí rychlé spojení s centrem Prahy díky přestupu na vlak i v ranní špičce a slouží také jako alternativa za linky zkrácené k Nemocnici Motol. Ráno ve směru do Prahy je pro posílení nově zajištěna návaznost na veškeré vlaky. Návazné spoje k vlakům nově vyjedou i o víkendu. Autobusové linky 365 a 386 doplní pět párů víkendových spojů linky 319.

Linka 386 Kladno - Velká Dobrá - Bratronice - Horní Bezděkov - Unhošť - Hostivice - Zličín. Nejzásadnější změnou na trase Unhošť - Praha je nová zrychlená linka vedená částečně po trase bývalé linky B85. Oproti stávajícímu stavu došlo na lince v tomto úseku k navýšení počtu spojů až čtyřnásobně. Poslední spoj ve směru z Prahy pojede ve 23:20 hodin ze Zličína a dojede až do Bratronic.

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí