Od včerejšího dne jede prodej vánočních kaprů v Kladně na plné obrátky. Podívali jsme se i za vás, jaké druhy a v jakých cenách se dají pořídit v Kladně a v nejbližším okolí.

Jestliže byste na první dobrou kádě s kapry marně vyhlíželi na známých místech v Rozdělově, u Centralu, pod hlavní poštou či u Baumaxu, pak tutově kapra z kádě koupíte u NC OAZA, před Kauflandem a u Billy v centru. Ovšem pořádného, ale zato levnějšího, macka vám nabídne Ruda Fiala v nouzovském zahradnictví. 

Zatímco v Kladně si vyberete buď ve stáncích s nápisem Třeboňský nebo Český kapr, pak v Nouzově vám z vody vytáhnou chutného kapra z Mšece. Když si představíme fronty, které se v Kladně začnou s blížícím se Štědrým dnem před káděmi tvořit, pak v Nouzově jde chlapům s paličkou v ruce práce od ruky jedna radost. 

A ceny? Ze stánků s třeboňským kaprem dostanete kilo ryby od 89 do 105 korun, za kompletní zpracování kapra zaplatíte 95 korun. Od prodejců s českým kaprem vás kilogram bude stát od 105 do 109 korun, celkové zpracování si účtují v ceně 170 korun. Vyhlášená mšecká ryba je v ceně 95 korun, celkem za zpracování utratíte zhruba 50 korun. Třeboňského kapříka si odnesete v igelitce za osm korun, českého za deset a mšeckého v tašce za tři koruny. 

-red-

kapr vanoce

Zdravá ryba musí být lesklá od očí po ocas