Rytíři představí speciální dres pro dobročinnou akci

Zítra se v Praze uskuteční slavnostní zahájení dražby speciálních sportovních dresů. Výdělek z aukce půjde na pomoc obětí z řad členů Vězeňské služby ČR, které zahynuly při střelbě v ostravské nemocnici.

Dražba je akcí společného projektu Vězeňské služby ČR a spolku Život naplno a bez bariér. Výtěžek aukce, která bude veřejnosti k dispozici na internetové stránce sportovniaukce.cz, bude předán rodinám příslušníků Vězeňské služby ČR, kteří zahynuli loni v prosinci při útoku střelce v ostravské nemocnici.
Do akce se zapojila řada vrcholových sportovních klubů, které poskytly vězeňské službě do dražby podepsané dresy nebo vyslaly své hráče či manažery na slavnostní představení projektu.
Příslušníci vězeňské služby zahynuli tragicky při útoku střelce v čekárně ostravské nemocnice loni v prosinci. Příslušník Věznice Heřmanice Petr Lang zemřel tragicky ve věku 49 let. V osudný den doprovázel na ošetření do fakultní nemocnice dceru, kterou hrdinsky zachránil obětováním vlastního života. Příslušník Věznice Ostrava Petr Šorm zahynul ve svých 39 letech. Sloužil u Vězeňské služby ČR od 15. 12. 2010 jako strážný - řidič oddělení vězeňské stráže. S manželkou měl devítiletého syna Jaroslava.

Více o aukci najdete na webové adrese: www.sportovniaukce.cz/homepage/auction/1663

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí