Vláda do 24. března zakázala volný pohyb osob. V této době končí například výuky autoškoly, nefungují taxi služby s výjimkou s licencí pro dovoz jídla a osob. 

Vláda nezakázala vycházení z domovů. Povolené jsou cesty do zaměstnání, za rodinou, za nákupy k životu nezbytného zboží i procházky. Jsou povolány tisíce vojáků a celníků na hranice i na pomoc policii. Ministerstvo promine penále z pozdního podání daňového přiznání. Více informací získáte na stránkách www.vlada.cz, www.mvcr.czwww.mpo.cz,  www.mfcr.cz. Informace ohledně koronaviru získáte na bezplatné informační lince 1212. Tísňová linka 155 je pouze pro bezprostřední ohrožení života a v případě vážných zdravotních problémů.   
Příklady změn: ruší se "modré zóny" v obcích, zavírají se prodejny elektro, zakazuje se provoz autoškol, taxi služby bez licence na dovoz jídel a osob, samoobslužných prádelen, sportování na venkovním sportovišti i pod střechou. Opravárenská činnost a odtahová služba v motoristické oblasti jsou povolené. V provozu jsou nadále internetové obchody. Zůstává povolený prodej občerstvení s sebou i z "okénka". Posilovny, bazény, sauny, masérské služby a solária zůstávají mimo provoz. Vládá prodlouží rodičům dobu ošetřovného a zvažuje navýšit v tomto směru věk dítěte z deseti na patnáct let. Školky vláda zatím nezavírá. Premiér Andrej Babiš slíbil posílit hromadnou dopravu. Otázkou zůstává, jak policisté budou zasahovat vůči shluku více osob ve veřejném prostoru. Vláda doporučuje lidem zachovávat vůči neznámému člověku nebo osobám mimo svou rodinu odstup nejméně dva metry. 

-red-