La Park rok čtvrtý. Totální zkáza zatím bez řešení

V červnu roku 2016 jsme pro vás zmapovali poslední den hotelu La Park. Konala se v něm svatba. Od července měla začít rozsáhlá rekonstrukce.

Z hotelu se měl přes prázdniny stát domov pro seniory. Od prvního července se ovšem nic nedělo. Nebo vlastně dělo. To léto začala totální devastace populárního hostinského zařízení. Desítky let v něm bydlela spousta československých osobností jak kulturního, tak sportovního světa. O víkendech sem mířily rodiny s malými dětmi.
Čtyři roky se bývalý hotel stal předmětem exekuce a synonymem zadlužení. Tehdejší majitel prý spáchal sebevraždu. Každopádně La Park v jeho stavebně dispoziční podobě už nikdy neuvidíme. Stavba je od uzavření středobodem diskuzí na sociálních sítích. Zvláště v pěkném počasí, kdy se kolem ní procházejí či projíždějí davy nostalgických pamětníků lepších časů hotelu. Včera jsme na Facebooku zaznamenali poslední z takových.
Filip M.: Nevím, co je v tom pravdy, ale majitel měl prý veliké dluhy, tak se kvůli tomu zabil ve sklepě a od té doby to tak chátrá.
Janina B.: To už je hrozně dlouho, někde psali, že dědic po majiteli je bezdomovec, který zmizel. Na mě moc záhad a přitom to bylo krásné místo!
Domčulinka V.: Dědic je manželka, že se zabil je pravda. Je tam víc majitelů. Už XY lidi se to snažilo vykoupit, ale nějak to nešlo.
Vendy Ch.: Majitel se v hotelu zastřelil...
Dana D.: Pokud vím, je to již v majetku jiného podnikatele.
Denisa F.:  Dnes jsem jela na kole okolo a nechápala jsem. Třeba v roce 2008 jsem tam chodila ven na jídlo s kámoškama.
Libuše R.: Škoda toho objektu dnes jsme jeli na kolo okolo jak to mohli dopustit chodily jsme tam s dětmi na kávu a zmrzku.
Milena P.: To jako fakt? To není možný, mívali jsme tam od firmy párty, tak to je fakt škoda.

-mur-
Foto: Radomír Kočí (úvodní) a Jiří Suchomel

lapar
Do těchto míst se chodívalo o víkendech posedět. Jiří Suchomel zachytil stav, který slavnou minulost hotelu ničím nepřipomíná...

lapa
Takto jsme La Park zachytili poslední den jeho existence...

l
Terasu vyhledávali v létě hlavně cyklisté

la
V roce 2016 se sem měli nastěhovat senioři

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí