Od zítřka sundáme na veřejnosti roušky z tváří

Kromě volného dýchání vládní rozvolňování zákazů naplno otevřou například restaurace, wellness centra, hotely, bary, hrady, zámky, bazény, solária a sauny.

Povoleny budou také návštěvy v pobytových sociálních zařízeních a domovech seniorů, dostaneme se do vnitřních prostor zoologických i botanických zahrad. Provozování tetovacích salónů a alternativní taxislužby je umožněno pouze s rouškou. Roušky si dále povinně nasadíme v hromadné dopravě, ve vnitřních prostorech mimo bydliště, restauracích mimo konzumace jídla a pití. Nejpozději ve 23 hodin musí všechna pohostinská zařízení vnitřní prostory pro veřejnost zavřít. U veřejných bazénů je možné sundat roušky jen ve vodě či na lehátku. Na hromadné akce se dostane v jeden okamžik až tři sta osob. Všude zůstávají povinné minimálně dvoumetrové rozestupy, pokud nejde o členy domácnosti.
„Pokračuje pozitivní vývoj epidemie. Dokonce lepší, než jsme čekali. Epidemiologická skupina pana docenta Maďara proto o víkendu zasedla a doporučila roušky na veřejnosti rozvolnit dříve. Je nutné zdůraznit, že k tomuto dojde pouze za předpokladu, že se situace nezhorší. Uvidíme také, jak se na počtech nakažených projeví dnešní velká vlna uvolňování opatření,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.
S dalším rozvolněním se počítá kolem osmého června.

-red-


 


Počasí Kladno

Předpověď počasí