Cyklohráček vyráží na svou trasu

Dnes poprvé vyjíždí na svou trasu výletní vlak Cyklohráček. Speciální vlaková souprava herních vagónů pro děti všech věkových kategorií.

Až do listopadu jezdí každou sobotu, neděli i svátky dvakrát denně z Prahy na Okoř a do Slaného. Z hlavního nádraží jede po trase Pražského Semmeringu s krásnými výhledy na Prahu, kolem Okoře pak vybízí turisty k výletům nejen na oblíbenou zříceninu hradu, ale také do Zooparku Zájezd, hradiště Budeč či Bunkr Drnov. Každou druhou sobotu sveze návštěvníky až k železničnímu muzeu ve Zlonicích. Děti dostanou na památku drobné upomínkové předměty, cyklisté obdrží reflexní pásku a cyklomapu.
Novinkou je zrekonstruovaný vůz plný hraček. Původní stanoviště strojvedoucího je přestavěné na hernu, v níž si mohou především děti nanečisto vyzkoušet řízení skutečného vlaku. Částečnou obměnou prošel vůz plný kol. Ve vlaku platí povinnost mít zakrytý nos a ústa. U vstupů do jednotlivých vozů je pak zajištěna možnost dezinfekce rukou pro cestující.
Z pražského Hlavního nádraží odjíždí v 9:04 a 13:03, zpět ze Slaného do Prahy pak v 11:01 a 16:55 hodin. Do stanice Zlonice Cyklohráček zamíří ve dnech 30. května, 6. června, 20. června, 4. července, 18. července, 1. srpna, 15. srpna, 29. srpna, 12. září, 26. září, 10. října a 24. října. Jízdné je ve standardním tarifu Pražské integrované dopravy a Českých drah jak v podobě předplatních papírových nebo elektronických kupónů, tak v podobě jízdenek pro jednotlivou jízdu, a to vždy podle jejich časové a pásmové platnosti. Jízdenky lze zakoupit ve stanicích u pokladen, nebo u vlakvedoucího, pokud nastupujete tam, kde pokladna není.

-red-

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí