Dnes poprvé vyjíždí na svou trasu výletní vlak Cyklohráček. Speciální vlaková souprava herních vagónů pro děti všech věkových kategorií.

Až do listopadu jezdí každou sobotu, neděli i svátky dvakrát denně z Prahy na Okoř a do Slaného. Z hlavního nádraží jede po trase Pražského Semmeringu s krásnými výhledy na Prahu, kolem Okoře pak vybízí turisty k výletům nejen na oblíbenou zříceninu hradu, ale také do Zooparku Zájezd, hradiště Budeč či Bunkr Drnov. Každou druhou sobotu sveze návštěvníky až k železničnímu muzeu ve Zlonicích. Děti dostanou na památku drobné upomínkové předměty, cyklisté obdrží reflexní pásku a cyklomapu.
Novinkou je zrekonstruovaný vůz plný hraček. Původní stanoviště strojvedoucího je přestavěné na hernu, v níž si mohou především děti nanečisto vyzkoušet řízení skutečného vlaku. Částečnou obměnou prošel vůz plný kol. Ve vlaku platí povinnost mít zakrytý nos a ústa. U vstupů do jednotlivých vozů je pak zajištěna možnost dezinfekce rukou pro cestující.
Z pražského Hlavního nádraží odjíždí v 9:04 a 13:03, zpět ze Slaného do Prahy pak v 11:01 a 16:55 hodin. Do stanice Zlonice Cyklohráček zamíří ve dnech 30. května, 6. června, 20. června, 4. července, 18. července, 1. srpna, 15. srpna, 29. srpna, 12. září, 26. září, 10. října a 24. října. Jízdné je ve standardním tarifu Pražské integrované dopravy a Českých drah jak v podobě předplatních papírových nebo elektronických kupónů, tak v podobě jízdenek pro jednotlivou jízdu, a to vždy podle jejich časové a pásmové platnosti. Jízdenky lze zakoupit ve stanicích u pokladen, nebo u vlakvedoucího, pokud nastupujete tam, kde pokladna není.

-red-