Devět Prokopů Divišů má Kladno

Motivační program Prokopa Diviše, který pro studenty elektrooborů vyhlásila ČEZ Distribuce společně s Asociací energetických manažerů, má v případě SPŠ VOŠ Kladno již své vítěze.

Devět nejlepších z druhého až čtvrtého ročníku studia oboru elektrotechnika si tak podle umístění převzalo diplomy a symbolické šeky s částkami 16, 11 a 7 tisíc korun. V programu společnosti ČEZ Distribuce, jehož cílem je zvýšit atraktivitu studia na elektrotechnických školách, si nejpilnější studenti rozdělili celkem 102 tisíc korun.
„Prokop Diviš je opravdu zajímavým programem, už jen proto, že je motivačním pro všechny bez rozdílu. Záleží jen na snaze, píli a vlastní aktivitě žáků. Na finanční odměnu tak může dosáhnout doslova každý,“ říká Miroslav Dundr, ředitel SPŠ a VOŠ Kladno. 
Jedním ze záměru organizátorů je motivovat mladé lidi ke studiu elektro oborů. Pro obě skupiny absolventů má přitom v nabídce ČEZ Distribuce zajímavá pracovní místa na pozici Praktikant nebo Absolvent. V rámci svých aktivit pak pořádá pro studenty středních škol nejen Motivační program Prokopa Diviše, ale například i třídenní Distribuční maturity v Hradci Králové, Kladně a Ostravě. Motivační program Prokopa Diviše se zaměřuje na studenty elektro oborů vybraných středních škol napříč republikou.
Vítězové kladenského ročníku 2019/2020 -  2. ročník: 1. Dominik Blaňár, 2. Lukáš Pavienský, 3. Ondřej Gežo. 3. ročník: 1. Lukáš Huttner, 2. Šimon Kalina, 3. Milan Davídek. 4. ročník: 1. Jaroslav Buben, 2. Vasil Martynovský, 3. Jan Sýkora

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí