Týdny leží u lesa odpad. Přitom sběrné dvory jsou zdarma…

Několik týdnu leží u Kožovy hory úhledně složený odpad, aniž by se k němu kdokoli hlásil.

Čím dál více lidem není vyhazování odpadu do přírody lhostejné. Na sociálních sítích už lidé o černé skládce diskutují i vyzývají sebe navzájem k jeho dobrovolnému odvozu.
J. V.: Tohle nechápu. V Kladně jsou dva sběrné dvory. Legálně se odloží vše nepotřebné! A je to blíž než na Kožovku. Nedávno jsem zrovna likvidoval starý nábytek - a vše vzali bez problémů a zdarma.
J. Č.: Tam už je to minimálně od zimy. Jezdíme tam celkem často.
M. A.: Když vám to tak vadi, tak tam zajeďte, naložte to a odvezte to. Ono se to samo neuklidí.
V. V.: OK, je tu jeden dobrej napad... Slibuju, ze jak pojedem kolem, a to my brzo pojedem, neco nalozime a odvezem. Proste kybl dva. Zkuste se pridat, za chvilku je to pryc. Co vy na to?
Co v kladenských sběrných dvorech ve Smečenské a Vrapické ulici můžete odložit? Občané Kladna mohou do dvorů zdarma odvážet starý nábytek, podlahové krytiny, umyvadla, toalety, papír, plasty, kovové odpady, barvy, lepidla, kyseliny, hydroxidy, odmašťovací prostředky, fotochemikálie, zbytky znehodnocených prostředků na ochranu rostlin a prostředků proti škůdcům, obaly od barev, barvy, lepidla, rozpouštědla a spotřební chemie, plastové a kovové obaly znečištěné nebezpečnými látkami, odpadní kyseliny, směsi kyselin, tonery, minerální oleje a olejové filtry, suché baterie (monočlánky), automobilové baterie, zářivky, výbojky, elektronický odpad, jedlé oleje a tuky.
Do sběrného dvora nepatří stavební odpad a bioodpad. Na stránkách kladenského magistrátu je také seznam míst, kam lze odvézt pneumatiky.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí