Moderní vlakové spojení Praha – letiště – Kladno nejdříve v roce 2030

Modernizace budovy nádraží v Kladně, nebo jednodušší a praktičtější zastávky. To jsou aspekty, které se nyní řeší v budoucí moderní železniční trati Praha – Kladno se zastávkou na letišti.

Hlavní nádražní budova v Kročehlavech projde rekonstrukcí a její okolí dozná výrazných změn. Vznikne před ní náznak autobusového nádraží s točnou a přibudou parkovací místa. V zastávce Kladno – město se nástupiště přesunou pod stávající silniční přemostění. Vedle moderní železniční trati vznikne mezi českou metropolí a Kladnem tolik žádaná cyklostezka.
A co brání brzkému zahájení výstavby trati? Správa železnic vypsala tendr na vypracování dokumentace pro stavební povolení celé trati,  dále musí vyřešit odpor obyvatel Prahy 6 proti zamýšlené podobě stavby mezi  Dejvicemi a Veleslavínem, která má údajně zasáhnout do hustě zastavené oblasti. Výběrové řízení by mělo být vyřešené do konce letošních prázdnin. Pokud se začne stavět mezi Dejvicemi a Veleslavínem do dvou roků, mohly by první vlaky po moderní trati projet v roce 2030.

-red-
Vizualizace: Správa železnic

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí