V Kladně vzniklo sedm nových zón systému sdílených kol

Zasahují několik ulic kolem pevné stanice pro shromažďování kol. Uživatelé mohou v zónách vypůjčená městská kola bezplatně vrátit kdekoliv.

Provozovatel sdílených kol připravil pro kladenské kolaře i prázdninový dárek ve formě volných 30 minut. Každou jízdou navíc uživatel přispívá na charitu. Zóny se nacházejí v centru města, okolí městského divadla a autobusového nádraží, dále poblíž Stop Shopu, zastávka v kročehlavském sídlišti, v okolí OD Kaufland a Italské ulice, v obou částech Sítné a přidáváme i Rozdělov sever. V ostatních částech města je nutné kola vracet přímo do stanic, které jsou v drtivé většině označené zelenou koulí. Službu je možné spustit zadáním kódu EXTRA15 do aplikace nextbike v sekci nastavení/kupóny. Dalších 30 minut jízdy je za 15 korun.
Na sdílené kolo může uživatel nasednout celých 24 hodin denně po 8 měsíců v roce, kdy je služba k dispozici. Pro vstup do systému je zapotřebí jen stáhnout aplikaci, v ní se registrovat, vložit platební kartu, ze které chcete jízdy delší než 15 minut hradit. Kolo si poté půjčíte jednoduchým naskenováním QR kódu umístěném na bicyklu a zvolíte tlačítko „půjčit kolo“. Pokud uživatel nevlastní chytrý telefon, registraci je možné provést na webu projektu. Pro delší trasy je možné zakoupit měsíční tarif za 149 Kč, který přidá na každou výpůjčku dalších 30 minut. 

-red-
Foto: mestokladno.cz

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí