Město nabízí budovu „kina Oko“. Co na to veřejnost?

Rada města souhlasila se záměrem dát do prodeje budovu bývalého kina Oko. Cena je stejná, za kterou ji magistrát od soukromníka koupil.

Cena je zhruba 36,5 milionu korun. Po jejím sdělení Vaše Kladno zajímal názor veřejnosti na kladenských sociálních sítích. Z takřka sedmdesátky včerejších reakcí vybíráme:
J. H.: mám obavu, že když to městu zůstane a vznikne z toho nějaký kulturní prostor, bude to akorát konkurence Sokola, bude to fungovat 2-3 večery v týdnu a vlastně to žádný oživení nepřinese. Mně by pro oživení hlavní třídy spíš přišlo dobrý (nevěřil jsem, že tohle někdy napíšu) kdyby z toho vznikl menší obchoďáček, který by nabídl alternativu pro podnikatele platící nesmyslný nájmy Ornovi, ale třeba i v Centrálu. Něco, kde by měli jistotu slušnýho zacházení, že jim někdo nebude šponovat nájmy stále výš a výš. Na oplátku by město mohlo požadovat, že aspoň jeden den v týdnu tam bude vše otevřeno do osmi večer (klidně od 12 nebo 13 hod.), aby si tam mohli nakoupit i lidi pracující v Praze. Protože hlavní třídu zabíjí vysoký nájmy a zavírací doba všech obchodů kolem pátý. Ekonomicky silnější část obyvatel Kladna tam tak ani nemá kdy ty svoje peníze utratit a při současný skladbě obchodů vlastně ani kde.
O. N.: viděl bych v tom slušný potenciál na slušný cowork a vzdělávací centrum, když se to správně uchopí, ale chtělo by to dát dohromady aspoň nějaký orientační půdorysný plán aktuálního stavu plus foto - klidně bych se tím byl ochotný zabývat ve volném čase bez nároku na odměnu.
J. P.: podle mne snad jediné schůdné řešení je to přebudovat na byty, případně na nějakou vzdělávací instituci - škola, poblíž jsou školy u Floriána, tak by to možná využili. Otázka je jen kdo to zaplatí.
M. Š.: já bych to bral max. za 15 mega. a to by mě museli přemlouvat. dle fotek je to sice na zajímavém místě na hlavní třídě, ale stav je ke zbourání.
M. K.: ani zadarmo.

-red-
ilustrační fotomontáž: Zelení Kladno


Počasí Kladno

Předpověď počasí