Oblastní nemocnice Kladno povolí návštěvu jen ve výjimečných případech

Ode dneška do odvolání platí v kladenské nemocnici zákaz návštěv na všech lůžkových odděleních.

Výjimku tvoří návštěvy nezletilých pacientů, pacientů s omezenou svéprávností, rodiček na oddělení šestinedělí a přítomnosti třetí osoby při porodu, i pacientů v terminálním stádiu nevyléčitelného onemocnění.

Vstup do nemocnice je umožněn pouze s rouškou přes budovu CAM, kde každému bude změřena tělesná teplota pomocí termokamery. Osoby mající tělesnou teplotu nad 37°C se nemohou návštěvy účastnit. Po vstupu do nemocnice před každou návštěvou je nutné v recepci nemocnice vyzvednout a vyplnit dotazník pro návštěvy, který se poté odevzdává při příchodu na oddělení sestře. Doporučené jsou návštěvy do 30 minut v počtu maximálně dvou osob a v čase od 14.00 do 17.00 hodin. Pokud to stav pacienta dovolí, preferujte návštěvu ve venkovních prostorách nebo společných prostorách nemocnice. Před vstupem na pokoj pacienta proveďte hygienickou dezinfekci rukou. Návštěvy musí dbát pokynů zdravotnického personálu Oblastní nemocnice Kladno.

Při porodu může být s rodičkou přítomna pouze jedna osoba, za kterou je označen druhý rodič dítěte či osoba žijící s rodičkou ve společné domácnosti, a to pouze za předpokladu splnění níže uvedených podmínek:

a) porod musí probíhat v samostatném porodním pokoji nebo boxu s vlastním sociálním zařízením;
b) třetí osobě bude zamezen kontakt s ostatními rodičkami;
c) třetí osoba se podrobí měření teploty před vstupem do porodního pokoje nebo boxu;
d) třetí osoba má tělesnou teplotou nedosahující 37,0 °C a zároveň nemá příznaky onemocnění COVID-19;
e) třetí osoba používá jednorázovou roušku jako minimální ochranu dýchacích cest (používání improvizovaných nebo látkových roušek ve výše uvedené situaci nepostačuje).

Návštěvy na oddělení šestinedělí jsou povoleny pouze otci dítěte nebo dospělé osobě žijící s rodičkou ve společné domácnosti, a to maximálně na 30 minut v rozmezí 14.00 – 17.00 hodin při dodržení přísných hygienických opatření.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí