Kam vyrazit o víkendu? Praha láká na hru světel a husu, Velvary do muzea

V Praze se konají v sobotu dvě akce, které doporučujeme spojit v jeden dechberoucí výlet. Zůstanete-li na Kladensku, pak spojte výstavu domácího zvířectva a výstavu hraček. 

Do neděle se v Praze koná Signal Festival. Mezi devatenáctou hodinou a půlnocí se z vizuálních efektů na různých objektech můžete těšit v Karlíně, na Smetanově nábřeží, v Petřínských sadech, Nosticově zahradě, Vojanových sadech či na Národním muzeu. Výjimkou je live audiovizuální performance v rámci staroměstské trasy. Ta začíná vždy v 19.00, 20.00, 21.00 a 22.00 hodin. Více informací získáte na webu signalfestival.com.  

V sobotu doporučujeme před festivalem v Praze nabrat energii třeba v rámci akce Husobraní a cider festival, která se uskuteční od 10.00 do 18.00 hodin na Smíchovské náplavce.

V Muzeu technických hraček na náměstí ve Velvarech je k vidění výstava s názvem Hračky v době Československé republiky. Představuje mechanické hračky z dvacátých až padesátých let minulého století. V sobotu jsou výstavní prostory otevřené od 10.00 do 17.00 hodin, v neděli od 9.00 do 15.00 hod. V neděli od 17.00 h. je v muzeu koncert v rámci festivalu Dvořákovy Velvary

V sobotu pořádají v chovatelském areálu v Rozdělově výstavu holubů, králíků a drůbeže. Mezi osmou hodinou ráno a čtvrtou odpoledne bude na programu soutěž králíků ve skoku přes překážku či tanec se psem. 

-red-

Foto: Signal Festival

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí