Úřad Středočeského kraje zve na adventní den otevřených dveří

O druhém adventním víkendu, konkrétně v sobotu 14. prosince, budou dveře na Krajském úřadě Středočeského kraje otevřeny pro všechny, kteří si budou chtít zpestřit adventní čas návštěvou metropole a možností podívat se do instituce, která má správu Středočeského kraje v popisu práce.

Kromě prohlídky interiéru budovy, hlavního jednacího sálu a jeho foyer nebo kanceláře hejtmanky budou na návštěvníky čekat repliky královské a císařské koruny, kutnohorské iluminace, představení adventních programů středočeských skanzenů, muzeí a galerií včetně ukázek velkého množství výrobků chráněných dílen a klientů poskytovatelů sociálních služeb. "Odnést s sebou domů si tak budou moci všichni nejen dáreček nebo krásnou vánoční dekoraci vzniklou z rukou těchto klientů, ale i pocit spojený s dobrým skutkem. Pocit, který každého z nás během adventního času právem zahřeje u srdce,“ uvedla hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011).

Dveře Krajského úřadu Středočeského kraje v Praze 5 ve Zborovské ulici č. 11 budou ve zmíněnou adventní sobotu otevřeny od 10.00 hodin, a program spojený s možnostmi prohlídky zajímavých míst v budově bude možné si užít až do odpoledních 15.00 hodin.

V jednacím sále budou dále ke zhlédnutí připraveny také symboly Středočeského kraje – hejtmanský řetěz a prapor kraje. Návštěvníci budou zváni na adventní a vánoční program středočeských muzeí a skanzenů a prohlédnout si bude možné i největší kus stříbra, které má ve svých sbírkách Hornické muzeum v Příbrami. 

V prvním patře budovy krajského úřadu pak návštěvníky jistě příjemně osloví, ať už svojí vůní či provedením, ručně vyrobené výrobky klientů 23 sociálních zařízení, jako jsou adventní věnce, svícny, domácí vánoční cukroví, vánočky, štrůdly, vonné svíčky, keramické předměty, cukrářské výrobky, ručně vyráběné šperky, malované šátky, polštáře, košíky, hrníčky nebo obrázky. Prostě drobné dárečky, které přátele i blízké mohou pod stromečkem potěšit. Každý si jistě z bohaté nabídky vybere to nejlepší. Pracovníci Polabského muzea předvedou na místě výrobu jednoduchých vánočních ozdob z papíru, Hornické muzeum stříbra bude prezentovat příbramské betlémové figury ze dřeva a z chlebového těsta včetně jejich malování. Připravena je i domácí výroba voskového zboží a perníkových forem. Chybět nebude ani ukázka výroby vánočních ozdob tzv. drátkováním s využitím korálků, kterou v minulosti používaly ženy horníků na Příbramsku. 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí