Lukáš Starý: Tatarák je pro mě výzva

Před čtrnácti dny se nechal vyzvat majitelem bistra Náladový kuchař Adamem Robenkem k souboji o nejlepší kremroli a vyhrál. Teď je sám vyzyvatelem. Provozní restaurace Sleťák Lukáš Starý vyzývá Adama k souboji o nejlepší tatarský biftek. Souboj se uskuteční zítra na zahrádce Sleťáku od 15.00 hodin.

Jak došlo k výzvě o nejlepší tatarák?
Hned po souboji kremrolí jsme si s Adamem řekli, že bychom takovou akci rádi zopakovali. A protože první byla na sladké téma, tak teď jsme zvolili slanou výzvu (směje se). Jestliže první výzvu dal Adam, druhá musela být na mně. Shodli jsme se na tataráku.

V čem ten váš tataráček bude zvláštní?
Podrobný recept neprozradím, jen řeknu, že mu nebude chybět říz.

Má souboj pro konzumenty pravidla?
Domluvili jsme se, že zájemci dostanou od obou po půlce krajíce topinky a na to porci tatarku. Ten si zákazník nedochutí, protože dostane již promíchaný s různými ingrediencemi. Nečekejte ani česnek k topince. Na tabuli po ochutnání může nebo nemusí mně nebo Adamovi udělat čárku jako pochvalu za chuť tataráku.

Souboj kremrolí skončil jejich vyprodání ve dvaceti minutách. Bude dost tentokrát dost porcí, aby se dostalo na pozdější příchozí?
Porcí bud určitě více než bylo kremrolí. Ovšem jestli do hodiny či později tatarák zmizí, to je ve hvězdách (usmívá se).

Maso na topince není pro každého, zvláště děti se můžou v doprovodu svých rodičů nudit…
Na děti jsme pamatovali. Napadlo nás to samé, takže jsme se domluvili s rodinou zmrzlinářů z Kačice a ti připraví pro zákazníky z řad dětí soutěž. Malí zákazníci budou poznávat, jakou příchuť zmrzliny mají. Věřím, že je to pobaví stejně jako rodiče ochutnávání tataráku.

Jan Murárik 


Počasí Kladno

Předpověď počasí