Kladno hostí velký herní festival

Herní prostor připravuje první ročník festivalu her Herní čas, který se uskuteční 11.– 12. 11. v prostorech kina Sokol v Kladně. Zaměření festivalu je široké, pokouší se na jednom místě spojit jak hry digitální, tak hry deskové, ale nezapomíná ani na diskuzi kolem her s ohledem na širší veřejnost.

Pro návštěvníky bude připraven velký sál kina Sokol plný stolů s deskovými hrami od předních českých vydavatelů her, jako jsou Albi, Blackfire, MindOK, Piatnik nebo REXhry. Hry budou vysvětlovány přítomnými prezentátory i dobrovolníky, ale budou i dostupné k dalšímu volnému hraní. Stejně tak bude možné se seznámit se známou sběratelskou karetní hrou Magic: The Gathering. Deskové hry zároveň budou dostupné i k zakoupení.

Další formou stolního hraní jsou hry válečné a ani ty nebudou opomenuty. Formou workshopů a ukázkového hraní bude představován především kultovní Warhammer 40,000, ale stejně tak i současný průnik světa válečných a deskových her s názvem Shadespire, který přichází stejně jako WH40K z dílen společnosti Games Workshop.

V meziprostorech budou zastoupené hry digitální, velkého prostoru se dostane především retro hrám a konzolím. Návštěvníci se tak mohou těšit na RetroHernu a Muzeum her s jejich staršími konzolemi a počítači, ale i na arkádové automaty s hrami, jako je Street Fighter 2 Champion Edition, od Arcade her.

Své zastoupení bude mít na místě i virtuální realita, kterou zajistí kladenská herna Virtual Game. Na stroji HTC Vive si bude možné vyzkoušet alespoň některé z titulů z jejich bohaté knihovny her.

Na festivalu bude premiérově dostupná úniková hra navržená specificky pro prostory bývalé promítací místnosti kina Sokol. V té se hráči budou pokoušet zachránit filmovou premiéru. Zároveň vznik hry v přednášce představí její autoři z kladenské únikové hry The Unlocker, ve které se pokusí přiblížit i celý fenomén únikových her.

Po celou dobu festivalu budou v malém sále probíhat přednášky od herních odborníků (ať akademiků, tak zaměstnanců firem, které jsou špičkami ve svém oboru) a nadšenců. 

Během celého festivalu bude dostupný i zajímavý doprovodný program, který je v celé šíři zahrnut do ceny vstupného. V deskových hrách budou jednotlivými partnery pořádány turnaje, bude možnost vyzkoušet si na vlastní kůži hru šifrovací, stejně jako si účastníci vyzkouší barvení figurek do válečných her. S tím také souvisí, že všechny své výtvory si návštěvníci mohou nechat na památku, stejně jako mnohé ceny, které mohou v rámci doprovodného programu získat.

Festival připravuje ve spolupráci se spolkem Kino žije, z. s. kladenský obchod a e-shop s hrami Herní prostor, který se svou činností snaží přiblížit svět deskových i digitálních her, ale zároveň ho zbavit některých předsudků, které k němu široká veřejnost má.

Stránky festivalu: https://hernicas.cz

Facebook: https://www.facebook.com/hernicas.cz 

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí