Adventní koncert kytarového dua Siempre Nuevo

V pondělí 18. 12. vystoupí na Adventním koncertu v prostorách velké studovny Středočeské vědecké knihovny kytarové duo Siempre Nuevo společně s mezzosopranistkou Barborou Poláškovou a sopranistkou Terezou Kaveckou. Celým večerem bude provázet herec Miroslav Etzler. 

Kytarové duo Siempre Nuevo bylo založeno v roce 2007 dvěma vynikajícími českými kytaristy Matějem Fremlem a Patrickem Vacíkem. Od roku 2012 spolupracuje duo Siempre Nuevo s českou mezzosopranistkou Barborou Poláškovou. Siempre Nuevo interpretuje jak originální skladby pro kytarová dua, tak i různé transkripce - vlastní či jiných autorů. Při snaze o dobovou interpretaci využívá historických nástrojů, čímž dodává skladbám z oblasti staré, hlavně však romantické, hudby nečekaně autentický a zajímavý zvuk. 

Barbora Polášková patří mezi nejvýraznější talenty mladé pěvecké generace. Hudební vzdělání získala na konzervatoři v Praze a v Plzni a na řadě mistrovských kurzů doma i v zahraničí. Disponuje zcela přirozeným, nicméně technicky skvěle zvládnutým hlasem, který udivuje posluchače svojí osobitou barvou a mimořádným rozsahem. Vystupuje pravidelně po celé republice, jako sólistka absolvovala turné po Brazílii, Japonsku, Thajsku, Izraeli, Francii a Německu, spolupracuje s předními světovými a českými dirigenty.

Držitelka ceny Opavské Thálie 2010, sopranistka Tereza Kavecká, vystudovala zpěv na Institutu pro umělecká studia Ostravské univerzity v roce 2002 a absolvovala pěvecký kurz u profesorky Vídeňské hudební univerzity, sopranistky Claudie Visca. Od roku 2000 vystupovala s Pražským komorním sborem na mnoha operních festivalech v Evropě, ale i Izraeli, Libanonu, aj. Spolupracovala s Janáčkovou filharmonií, Jihočeskou filharmonií, filharmonií v Gdaňsku a dalšími tělesy. Od roku 2003 je sólistkou Slezského divadla v Opavě. 

Koncert se uskuteční za podpory Středočeského kraje.

- red -

adventprogram

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí