Zpěvačka Barbora Mochowa v Dundee Jamu uspí kolibříky

V kladenském Music clubu Dundee Jam vystoupí ve středu 24. ledna od 20.30 hod. mladá zpěvačka s ruskými kořeny Barbora Mochowa, která s sebou přináší svěží vítr moderního popového písničkářství s nádechem exotiky.

Skladatelka, pianistka a krotitelka motýlů dělá hudbu, která je plná melancholické něhy a cílí na uši a srdce těch, kdo se rádi nechají hudbou pohltit a unášet.
Barbora Mochowa v loňském roce debutovala s albem Waiting for the White Raven a byla nejednou označena jako tuzemský objev roku. To dokazuje i aktuální druhé místo ve stejnojmenné kategorii Hudebních cen Žebřík. Deska produkovaná Matoušem Godíkem (Bratři Orffové, Floex atd.) oslovuje především milovníky lyrického, něžně naléhavého popu, ale i příznivce klasické a filmové hudby.
Barbora vystupuje sólově s klavírem či klávesami nebo v rozšířené verzi se smyčcovým Kvintesence Quartet a Vašemu Kladnu zodpověděla několik otázek.

Co jste si připravila pro návštěvníky kladenského Dundee Jamu?
Zahraji všechny písně z desky Waiting for the White Raven a kromě toho i pár novinek, které ještě téměř nikdo neslyšel. 

Koncertovala jste již někdy v Kladně? Jak na vás město působí?
Na Kladno mám jednu hezkou vzpomínku, když jsme tu v roce 2013, tehdy ještě se Sinuhetem, měli dvojkoncert s kapelou Zrní v Poldofce. Bohužel, víc jsem si Kladno nemohla projít, ale těším se, že to udělám ve středu. 

Prý jste krotitelkou motýlů. Co to v praxi znamená?
To se píše? To ještě ale není nic proti mojí další schopnosti – ukolíbávání kolibříků! No, musíte přijít, abyste to viděli... (úsměv).

Lístky na koncert jsou již v prodeji.

- mar -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí