Tip na výlet: V pražské zoo je víkend hmyzožravců

Renomovaní šéfkuchaři návštěvníkům zoo připraví cvrčky, červy a další lahůdky a chybět nebudou ani komentovaná krmení a setkání s hmyzožravými druhy zvířat z kontaktního chovu.

Možnost ochutnat potravu budoucnosti nabízí Zoo Praha už poosmé a akce si získává stále větší oblibu. Vařit bude tentokrát mimo jiné Milan Václavík, nejzkušenější kuchař jedlého hmyzu v České republice a spoluautor knihy Hmyz na talíři. Mezi 10.00 a 16.00 hodinou budou moci návštěvníci u Vzdělávacího centra okusit hmyz na všechny způsoby a v Rezervaci Bororo se zase seznámí s moderními potravinami a zjistí jejich přednosti. Zájemci budou mít možnost si odnést domů i tištěné recepty, například na moučné červy s bylinkami nebo cvrčky na másle s čokoládou.

Kromě ochutnávek se mohou lidé těšit také na setkání s hmyzožravými zvířaty. V 10.00 hod. proběhne speciální komentované krmení hrabáčů kapských v Africkém domě. V rámci něj návštěvníci uvidí i hrabáči velmi oblíbenou kaši a jako pochoutku podávané moučné červy.

V 11.00, 12.00, 14.00 a 15.00 hodin se návštěvníci u Vzdělávacího centra seznámí s dalšími zvířaty živícími se hmyzem, jako jsou například gekončík noční, tilikva australská, bodlín Telfairův, sklípkan kadeřavý a další. Kromě nich lidé uvidí i to, čím a jak se vlastně krmí.

Galerie Gočárovy domy pak od 10.00 do 16.00 hodin nabízí k velké výstavě Achatiny i speciální doprovodný program s výmluvným názvem Šnekožrouti nejen v pražské zoo, který návštěvníky seznámí s různými druhy jedlých plžů.

Celý víkendový program naleznete zde: https://www.zoopraha.cz/aktualne/akce-v-zoo-praha/11368-vikend-hmyzozravcu-v-zoo-praha

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí