Mayrovka ožije tradicemi i novými vizemi

V sobotu 15. září se v Hornickém skanzenu Mayrau uskuteční Den horníků. Akce začne ve 13 hodin slavnostním zahájením výstavy Industriální architektura jako exponát.

Tato výstava vznikla ve spolupráci s Fakultou stavební ČVUT v Praze a představí alternativní studentské projekty kladenské industriální architektury. Na výstavě uvidíte nové pohledy na vápenné pece, rudné zásobníky, vybrané objekty v areálu Poldi, ale také na objekty areálu dolu Mayrau. Studenti ve svých projektech hledali odpovědi jak tyto objekty využívat, dát jim nový obsah a zároveň posouvají pohledy na to, jak je vnímáno industriální dědictví.

Po zahájení výstavy proběhne tradiční oslava hornického dne, na které zahraje hornická dechová hudba Žehrovanka, dále pak kladenská folková skupina Spadaný listí Kladno a Filip Zoubek & The Blues Q. Nejmenší návštěvníci si budou moci vyzkoušet slaňování s Hlavní báňskou záchranou stanicí Praha, nekonečný žebřík, prolez lutnou, jízdy na koních z Tvrze Libušín a výtvarné dílničky pro děti .                                          

Přijet můžete i motoráčkem, který vyjíždí v 12.45 a 14.15 hod. z hlavního kladenského nádraží. Ze skanzenu Mayrau se pak dostanete zpět v 18 hodin. Místa ve vlaku je třeba si zarezervovat.

- red -

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí