Hornický skanzen otevírá fotografickou výstavu Hutě

V Hornickém skanzenu Mayrau můžete od 4. listopadu do 17. března 2019 navštívit výstavu industriálních fotografií Viktora Máchy s názvem Hutě. Vernisáž se uskuteční dnes od 15.00 hodin.

Fotograf Viktor Mácha se systematicky věnuje mapování krásy těžkého průmyslu. Pravidelně cestuje po celém světě a dokumentuje fungující závody jako například železárny, ocelárny, válcovny, kovárny, slévárny a koksovny. Jeho snímky si kladou za cíl jediné – objektivní zaznamenávání krásy těžkého průmyslu a nenávratně mizejících technologických procesů spjatých s výrobou a zpracováním kovů.

U příležitosti vernisáže bude také mimořádně zpřístupněná mechanická dílna Hornického skanzenu Mayrau s ukázkou práce konzervátora skanzenu. Uvidíte zde stroje a strojní zařízení, které sloužilo v době provozu dolu jako prostředek pro servisní případně výrobní služby pro povrchová, ale hlavně hlubinná pracoviště dolu Mayrau a dolu Ronna. Konzervace a instalace strojů v dílnách probíhala pod taktovkou konzervátora skanzenu Josefa Příplaty v červenci až říjnu 2018.

- red -

Foto: Viktor Mácha

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí