Hostinští na Kladensku: Nabídnete silvestrovské okénko?

Restaurace budou ještě nějaký čas fungovat přes neoblíbené výdejové okénko. Nás zajímá, zdali na dnes, na Silvestra, přichystali pro zákazníky okénko speciální, silvestrovské. Namátkou jsme vybrali šest restauracích.

Populární rozdělovská Kozlovna U Kabelky je bez speciální silvestrovské nabídky. „Nemá smysl chystat něco speciálního. Přes svátky lidé moc nechodí,“ míní provozovatel František Kaberle mladší. V Buštěhradě U Bečvářů funguje dnes pouze rozvoz menu mezi 11. a 15. hodinou. V kročehlavské hospodě U Koně rovněž dnes rezignovali na speciální nabídku. „Kdo si zavolá a objedná jídlo podle naší nabídky, tak toho samozřejmě obsloužíme,“ říká provozovatel Stanislav Lacina.
Vyhlášená pizzerie Sokolovna v Červeném Újezdě chystají specialitu až na Nový rok. „Držíme tradici a prvního ledna od jedenácti hodin dopoledne nabídneme zájemcům z okénka novoroční čočku,“ zve hostinský Jiří Dostál. To Martin Dostál, který se svým společníkem provozují restaurace v Žilině a ve Velké Dobré, dali svým zaměstnancům volno a otevřou až v během ledna. Specialitu nenabídne ani hostinec Na Amálce, kde si před nedávnem mohli hosté navzdory vládnímu nařízení posedět. V současné době je z Amálky petiční místo.
Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí