Ministerstvo spouští rezervační systém pro očkování

Ministerstvo zdravotnictví dnes spouští pro vybranou skupinu populace nový centrální rezervační systém pro očkování proti covid-19.

Lidé starší 80 let se musí hlásit přes webový portál registrace.mzcr.czcrs.uzis.cz nebo telefonní linku 1221. S přihlašováním jim mohou pomoci další osoby nebo jejich praktičtí lékaři. Zájemce o očkování při vstupu do formuláře zadá telefonní číslo, na které mu přijde PIN kód pro potvrzení. To je bezpečnostní opatření proti neoprávněnému přihlašování ze strany robotických počítačových programů. Přihlášený poté uvede jméno, trvalé bydliště, rodné číslo a číslo i název své zdravotní pojišťovny. Vybere také preferované místo, kde se chce nechat očkovat.
„Rezervační systém poskytne rezervaci prvního i druhého termínu současně, a to včetně možnosti změny data i připomínek na jednotlivé návštěvy. To vše na jednom místě. Celkové řešení přináší lepší koordinaci a logistiku očkování na celostátní i krajské úrovni. Při přípravě nového systému tým využil zkušenosti s objednávkovým systémem pro testování obyvatel na koronavirus,“ řekl ministr zdravotnictví Jan Blatný. 
Zdravotníkům začne registrace mezi 18. až 22. lednem. „O víkendu bude systém provázaný s databází zdravotníků v Česku. Důvodem je, aby se někdo nepokoušel podvádět,“ doplnil ministr.

-red-
Foto: ilustrační (Domov seniorů)

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí