Rozsvícená nafukovací hala ve volejbalovém areálu Vavřince v Rozdělově jsou záminkou k udávání policii. O dění v areálu a aktivitě některých spoluobčanů jsme si povídali s Leošem Stránským, jedním z provozovatelů Vavřince.

Proč podle vás lidé volají policisty?
Zřejmě někomu vadí, že se po setmění v hale svítí. Dvakrát v rozmezí týdne nás policisté kontrolovali, jestli neporušujeme vládní nařízení. Pokaždé zjistili, že nic takového se ve Vavřinci neděje. My, co areál provozujeme, máme přes den svou práci a čas na halu a okolí, včetně klubovny, si najdeme jen k večeru. V době, kdy se haly neprovozují, není možné, abychom je netemperovali a nekontrolovali. Zatopit musíme i v klubovně. Vždyť vlhkost a mráz bez temperování způsobí v místnostech plíseň. Jestliže nepřitopíme v nafukovací hale, pak se obalí ledem a zůstane na ní těžký sníh. Tohle dohromady způsobí, že se hala zničí. Je proto nutné průběžně areál udržovat, i když se v něm nic neděje. A potmě to nedokážeme…

Evidujete citelné ekonomické ztráty?
Areál patří městu, které nám vyšlo s pronájmem vstříc. Největší položky nás stojí energie. Potřebovali bychom, aby lidé už mohli chodit sportovat. Vybrané peníze za hraní by nám velmi pomohly. Nechápu, proč by lidé ve dvojicích nemohli do nafukovací haly chodit. Vždyť v nich je dostatečné množství vzduchu, které nebezpečí nákazy koronavirem prakticky vylučuje. Alespoň tak se již několikrát veřejně vyjádřili odborníci.

Nebylo by dobré upozornit sousedy blízké i vzdálené, co se ve Vavřinci děje, aby si ušetřili čas a energii voláním na policii?
A co když je nevolají naši sousedé. Rozsvícená hala je vidět daleko… Jenom mi nejde do hlavy, že z toho udávání může někdo mít dobrý pocit.

Jan Murárik

lesovrata
Za vraty areálu se nesportuje

lesocedule
Leoše Stránského dvě udání donutila napsat a na vrata klubu vylepit ceduli...

lesodve
V nevyužívaných halách se musí temperovat...