Nakoupíme v papírnictví, dětské oděvy a obuv. Na spodní prádlo se nedostalo

Od zítřka se otevřou již avizovaná papírnictví, prodej dětské obuvi a oblečení. Vláda požádá poslance o prodloužení nouzového stavu.

Od zítřka zahájí prodej papírnictví, obchody s dětským oblečením a obuví. Prodej spodního prádla zůstane uzavřen. Restaurace se otevření hned tak nedočkají, stejné je to s návratem všech školáků a studentů do školních lavic. 
„Zatím není vhodné, aby se zvyšoval počet žáků a studentů ve třídách,“ uvedl ministr zdravotnictví Jan Blatný a dodal, že deváté třídy a maturanti půjdou do škol jako první. „Musíme udělat vše pro vyprázdnění nemocnic. Nouzový stav by měl trvat do doby, než dosáhneme patnácti set pacientů v denním přírůstku,“ prohlásil dnes ministr vnitra Jan Hamáček.
Vláda schválila nový program Záruka COVID Sport. Má zmírnit dopady koronaviru na malé a střední podnikatele a osoby samostatně výdělečně činné, které působí ve sportovním odvětví. Výzva by měla být vyhlášena ještě v lednu, podrobnosti budou k dispozici na webu www.cmzrb.cz.
Nový je i program COVID Záruka CK. Zmírní dopady pandemie na cestovní ruch. Záruční schémata, s kterými nový program počítá, pomohou zejména malým a středním cestovním kancelářím splnit zákonnou povinnost pojištění ochrany proti úpadku. Podpora se bude poskytovat jeden kalendářní rok, tedy za „pojistné období“, které bylo zahájeno mezi 1. říjnem 2020 a 31. prosincem 2021. 
Program Ministerstva pro místní rozvoj COVID – Ubytování II pomůže provozovatelům ubytovacích zařízení. Rozhodné období pro první výzvu je stanoveno v rozsahu 78 dnů připadajících na druhou vlnu omezení. Ministerstvo navrhlo paušální částku 200 Kč na pokoj a den. Výzva bude vyhlášena 25. 1. a 1. 2. 2021.
Vláda dnes dále rozhodla o tom, že taxikáři získali status mobilní provozovny. Mohou tak čerpat podporu 500 korun na den. 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí