Další z petičních míst v Kladně. Tentokrát bojují rodiče za školáky

Po hnutí Chcípl pes, jež má petiční místo také v kladenském hostinci Na Amálce, a zastupuje provozovatele restauračních či ubytovacích zařízení, se v těchto dnech v největším středočeském městě objevilo v Mlýnské ulici petiční místo občanské iniciativy Na děti nám nesahejte!

I když podle vyjádření premiéra Andreje Babiše zřejmě zbývajících učebních stupňů prvního března do škol nepůjdou, je zároveň možné, že se, jako obvykle ze dne na den, jejich nástup příští pondělí uskuteční. Samozřejmě za podmínek pravidelného testování a nošení roušek (nano či dvou nasazených přes sebe) nebo respirátorů.
Iniciativě vadí právě zavedení povinného testování a rouškování školáků. Podle vyjádření jejích zástupců děti trpí psychicky a testování je stresuje. Proto na své webové stránce mimo jiné doporučují kontrolovat kvalitu testování v několika bodech. Testování se má provádět na základě:

1. Certifikátu kvality testu.

2. Podrobnosti o výrobci testu.

3. Dokumentů a licenci od výrobce testu.

4. Výpisu ze státního rejstříku výrobní firmy či společnosti, která test vyrobila.

5. Dokumentu schválení a akreditace společnosti, která schvalování prováděla.

6. Platné firemní licence: osvědčení o zkoušce testovacích tyčinek, nežádoucí účinky testovacích tyčinek, platnou pojistku firmy pro případ negativních následků, která testovací tyčinky vyráběla a výše případného odškodnění.

7. Certifikace osoby, která školila a zaškolila osobu, která test podává. Její vlastní negativní certifikát, test na COVID-19.

8. Povolení od Státního ústavu pro kontrolu léčiv.

​Iniciativa rodičům radí, že mají právo požádat o písemné prohlášení osoby, která testy anebo očkování provádí, že z testů, popřípadě z očkování, nebudete mít žádné poškození zdraví. V opačném případě ručí osoba veškerým svým majetkem. Nechat si předložit její doklad totožnosti (OP nebo cestovní pas). Pokud poskytovatel služby nedoloží uvedenou dokumentaci, neměla by být služba poskytnuta.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí