V areálu restaurace Sleťák se včera odpoledne konala odveta za bitvu kremrolí. Provozní Sleťáku Lukáš Starý s majitelem bistra Náladový kuchař Adamem Robenkem pro ni zvolili slané téma.

Shodli se na tatarském bifteku v originálním podání každého z nich. Na zákazníky konzumenty čekalo celkem 320 porcí, polovina topinky s Lukášovou variantou, polovina krajíce s variantou Adamovou. Kdo chtěl, mohl vhodit do určené nádoby buď oranžovou ozdobnou „šavličku“ jako hlas pro Lukáše nebo modrou jako ocenění Adamovy snahy.
Show kuchařů začala úderem třetí odpoledne a v půl páté už nebylo co nabízet. Oba v té době hlásili příchozím: Vyprodáno! Následovalo napětí při sčítání „šavliček“. Resultát? Modrá jasně zvítězila. Odveta se tak Adamovi povedla na sto procent. V souboji kremrolí totiž podobně jasně vyhrál Lukáš.
A co zákazníkům nabízeli? Adam zvolil tatarák z mletého libového hovězího na způsob asijské kuchyně. „Je v tom čerstvý zázvor, česnek, med, sójovka, sezamový olej, nahoru jsem dal bílou ředkev, pažitku a sušený žloutek,“ prozradil složení vítězného produktu šéf Náladového kuchaře. Jeho protivník zvolil českou variantu bifteku. „Zvolil jsem klasickou svíčkovou, do masa jsem vmíchal cibulku, kyselou okurku namísto kapary, trochu čerstvé chilli papričky, trochu kečupu, který jsem si vařil doma z rajčat, jablek, octu a cukru, přidal jsem trošku parmazánu a olivový olej. Navrch jsem přidal pečený česnek s majonézou a petržel,“ doplnil svůj recept provozní Sleťáku.

Jan Murárik

robluky
Lukáš uznal porážku zvednutím vítězovy paže

zmrka
Kdo dostal chuť na sladké, mohl si dát zrmzlinu z Kačice