Kladenský pavilon M: Další poděkování za záchranu života!

Jeden veřejný děkovný dopis pacienta infekčního pavilonu M kladenské nemocnice upozadil u dalších pacientů ostych a spustil řetězec děkovných vět. Toto je třetí v pořadí, který jsme od ledna přečetli na sociálních sítích.

Dobrý den, jmenuji se Jiří Tuháček a chtěl bych oficiálně poděkovat všem zdravotníkům, kteří mi v uplynulých dnech zachránili život.V neděli 16.1. jsem byl nucen vytočit 155 pro dýchací problémy. Ihned po příjezdu zdravotníků jsem podstoupil prvotní ošetření, po kterém se mi moc ulevilo. Poté jsem byl převezen na oddělení M do Oblastní nemocnice v Kladně, kde jsem byl velmi důkladně vyšetřen. Následně jsem byl hospitalizován na druhém patře tohoto oddělení, kde se o mne celý den neustále staral doktor, jehož jméno jsem bohužel zapomněl, a který má na mé záchraně nemalou zásluhu. Péče, kterou věnuje pacientům je příkladná a zaslouží si obdiv a úctu.
Bohužel se i tak můj stav neustále zhoršoval, a právě díky němu jsem byl nakonec přemístěn na ARO oddělení.Po příjezdu a přijetí na ARO začal o můj život bojovat tým primáře Lukáše Rokose. Na tomto oddělení jsem strávil celkem 13 dní, a měl to štěstí a opustil ho živ. Bohužel většina pacientů, kteří toto oddělení opustí, toto štěstí nemá. Během těchto 13 dní, jsem na vlastní oči viděl, jak zde lékaři, sestřičky, vojáci a brigádníci bojují o naše životy. Je to tým profesionálů, který nesmí a nedělá chyby. Jejich předávání a přebírání pacientů každé 3 hodiny je ukázka 100 % profesionality. Během 12hodinových směn musí v ochranných oblecích čelit únavě, stresu, fyzickému, a hlavně psychickému vyčerpání. Mnohdy musí zůstat v práci déle, protože to situace vyžaduje, a když je potřeba (takže prakticky neustále), obětují čas osobního volna svému povolání.
Ještě jednou tedy děkuji všem zdravotníkům, sestřičkám, vojákům, a vůbec všem, kdo má na chodu naší nemocnice zásluhu. Prosím také vedení nemocnice o osobní poděkování celému týmu ARO. Jistě jim to udělá radost a dodá sílu tuto velmi náročnou práci vykonávat dál a dál. 

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí