Přitvrdili: Hamáček by zavřel nepotřebné, Babiše chtěl někdo zastřelit, Vystrčila trápí home office

Česko má za sebou turbulentní víkend v hlavách svých zákonodárců. Jen se jim podařilo prosadit další nouzový stav s omezeným pohybem, zástupci podnikatelské sféry, vlády a Senátu či prezident utrousili uplynulý víkend zajímavé myšlenky.

Ode dneška se musíme naučit zpaměti hranice okresů, ve kterých bydlíme. Aby nám to šlo lépe do hlavy, prohlásil ministr vnitra Jan Hamáček, že navrhne uzavření méně potřebných firem českého průmyslu. Jaké měřítko přitom použije neoznámil.
Premiér Andrej Babiš prohlásil, že jej někdo hodlal zastřelit. Chvíli po něm šéf Senátu Miloš Vystrčil navrhuje sebrat část platu lidem na home office. Podle jeho názoru pracující z domova krize příliš nepostihla…
Prezident Miloš Zeman i přes odpor premiéra Babiše mezi řádky oznámil, že zřejmě v brzké době dojde ke změně na postu ministra zdravotnictví. Navrch přihodil výměnu ministra zahraničí.
Hnutí Chcípl PES dnes na protest proti vládním opatřením nechá otevřít stovky restaurací po celé zemi. Protestem upozorní na požadavek hnutí, aby se na čtrnáct dnů zavřely velké výrobní firmy, odkud se podle představitelů hnutí šíří nákaza nejvíce.
Na sociálních sítích jsou k těmto vyjádřením k dohledání tisíce různých, většinou negativních, reakcí:

A. D: Vystrčil žil do teď asi na Marsu…
R. S.: Neomarxismus v praxi…
P. S.:  Samoživitelka, home office, 2 děti... ok, vemte si část mojí mzdy, nájem mám "jen" 14tis, ele..1600,-, internet 1200, pausal pro me a deti se zamestnaneckym tarifem 1500. Můj plat je 24tis. A s tím zbytkem na žrádlo si už nějak poradíme.
J. P.: Není to tak, že lidi, kteří pracuji a krize se jich nedotkla přispívají ekonomice státu? Politici by si měli stáhnout mzdy a podpořit ostatní! Fakt hloupost “pokutovat” lidi, kteří nejsou v krizové situaci. Naopak by měl stát lidem pomoc, ne zaměstnanci na HO.
J. V.: Myslím si, že prezident mluvil naprosto k věci a neříkal žádné bláboly jako jiní. Rozhodně je to nejlepší prezident, kterého jsme tu od převratu měli. Je mi jasné, že všichni Drahošovci mi budou dávat mínusy, ale to je mi jedno.
K. K.: Kde se v lidech bere ta nenávist? Pane premiére, já vám děkuji, že zadarmo pracujete pro tuto zemi, místo abyste si užíval zbytku života někde v daňových rájích.
K. K.: Tak já měl pohádky vždycky rád, ale tato mě nějak neoslovila. Tímto zdravím Máru Prchala a přeji mu ať příště vymyslí něco lepšího. Chtěl bych také poděkovat panu premiérovi, že se tak stará o svou rodinu. Kdybych vládl zemi kde je nejhorší situace ohledně covidu na světě tak bych také rodinu poslal pryč. Ale má nemůže. Musíme chodit do práce a živit se tady. 
J. L.: Souhlas! Zavřeme méně významné podniky. A začneme u těch agrofertích, stejně nepatří nikomu... Ostatně bez oškubaných kuřat, falešných buřtů a řepkového oleje do benzinu se obejdeme, ne?
J. D.: Není možné, aby malí živnostníci již rok nesli jako jediní následky vládních polovičatých opatření.

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí