Neočkovaným ubývá volného prostoru. Je správné takové osoby selektovat?

Včera jsme zveřejnili rozhovor s provozovatelem fitness i hospody. Uvedl, že někteří neočkovaní v minulých dnech raději rovnou odešli, než by předložili třeba negativní testy na covid-19.

Ode dneška jsou vůči neočkovaným na covid-19 ještě tvrdší. Na sociálních sítích se pod rozhovorem rozšířila diskuze převážně zaměřená na selekci očkovaných a neočkovaných osob ve veřejných prostorech. Jak se na tento problém díváte vy, čtenáři? Pro inspiraci vybíráme z nejzajímavějších názorů:

P. F.: Smutné je i to, že někomu přijde správné zvýhodňovat jednu skupinu nad druhou a té druhé brát její základní lidská práva a svobody. A přesně tohle už v minulosti bylo. Nepoučili jsme se dost a nevíme, k čemu tohle vede?
P. Š.: Smutné je očkovat se látkou, která je ve stádiu testování (na lidech) jen proto, abych mohl do hospody.
K. S.: Radši necvičit, než se nechat očkovat... Tvl to je názor...
L. P.: Spousta lidi se ohani svobodou, ale malokdo premysli uz nad tim, ze svoboda jednoho konci tam, kde zacina svoboda druheho. Ta cisla svedci o lidske bezohlednosti k druhym. Ja nebudu nosit rousku, protoze me to omezuje. Ze muzu treba nevedomky nakazit jine je jejich problem? Ja nebudu chodit na testovani a ockovani, protoze me to omezuje, ale ostatni jsou mi ukradeni. Odvolavat se na to, jak nas vlada omezuje je naprosto zcestne… pokud by se lidi nechovali bezohledne, nebylo by nutne prechazet k omezovani. Cesti politici naopak nejsou schopni zavest opatreni… staci se podivat za hranice. Povinne ockovani, lockdowny, povinne testovani. Nezapomente me nazvat ovci a babisovou vlezdoprdelkou a take mi reknete, at si dam koblihu. To totiz urcite zasahne cloveka, ktery jako mnoho dalsich jen musi pracovat s lidmi, nemohl delat z domova a ackoli by sam covid ustal, bere ohledy na nejblizsi osoby ve sve rodine.
J. Š.: No jestli je většina lidí na jip lůžkách neočkovanej, což je.Je tu právo omezovat jejich práva?Protože jestli není funkční jip péče. Dopadá to na celou společnost. Ne jen na neočkovane. Je otazka svobodného rozhodnutí skončit v masovém měřítku na jip lůžkách? A blokovat tím zdravotni péči pro každého?
J. O.: Tou srackou ať se naočkuje tolikrat i vláda a pak se uvidí, kdo a proč skončí v nemocnici, že takže směle do toho.
K. L.: Kašlu vám na kina, divadla, hospody a koncerty. Stačí mi čerstvý vzduch, les, řeka a rodina. Vydírat se nenechám.
F. P.: Ked začnu očkovany vo velkom umierať tak nebude zákaznikov!
-red-


 


Počasí Kladno

Předpověď počasí