Středočeský kraj rozdá sportovcům peníze

Kluby, které mají týmy v profesionálních soutěžích mohou od 12. ledna žádat Středočeský kraj o příspěvek ze speciálního fondu.

Prostředky z fondu jsou určeny k rozvoji sportu a volného času na území Středočeského kraje. To se týká nejširší veřejnosti včetně handicapovaných či naopak vrcholových sportovců. V investiční podpoře jde zejména o finanční prostředky na rekonstrukce, modernizaci a opravy sportovních zařízení a jejich vybavení. Maximální výše investiční podpory je 400 tisíc korun, neinvestiční 150 tisíc korun.
Podpora vrcholového sportu se týká sportovních subjektů souvisejících s vrcholovou sportovní činností. Subjekty mohou žádat o maximálně 200 tisíc korun. Poslední oblastí podpory jsou aktivity handicapovaných dětí, mládeže a dospělých. Maximální výše podpory na aktivity handicapovaných je 80 tisíc korun. O dotace bude možné žádat v termínu od 12. 1. do 27. 1. 2022.
„Investiční podpora“ zahrnuje výstavbu nových veřejně přístupných sportovních zařízení a investiční projekty zaměřené na modernizaci stávajících tělovýchovných a volnočasových zařízení související se sportovní a volnočasovou činností dětí a mládeže.
„Neinvestiční podpora“ zahrnuje podporu činnosti související se sportovními a volnočasovými aktivitami dětí a mládeže (opravy a údržby sportovních zařízení a zařízení, která slouží k volnočasové činnosti dětí a mládeže, drobné materiální vybavení do 40 tis. Kč/kus, organizace akcí regionálního, celostátního a mezinárodního významu, cestovné, mzdy, provozní náklady - např. nájmy, energie).
„Podpora vrcholového sportu“ v oblasti podpory „neinvestiční podpora“, která zahrnuje podporu sportovních subjektů související s vrcholovou sportovní činností; kritérium „vrcholového sportu“ splňují účastníci nejvyšších celorepublikových akcí juniorů a seniorů a dále pak mezinárodní akce typu Mistrovství světa, Evropy či Světových pohárů v kategorii juniorů či seniorů.

-red-
Ilustrační foto: rytirikladno 


Počasí Kladno

Předpověď počasí