Covidová doba zřejmě dohnala další provozovatele restaurací v Kladně zavřít. V současné době se nenajíte ani nenapijete například v hostincích Na Zastávce či v bývalém Starém Kladně.

Obě restaurace patří v Kladně k tradičnímu pohostinství. Hospoda Na Zastávce má více než šedesátiletou historii a v posledních letech proslula svou domácí kuchyní. Přes obědy do ní s oblibou chodili jak chlapi v montérkách, tak kancelářské síly. Na dotaz jedné z místních zednických part, kdy se do Zastávky opět bude dát jít na jídlo, bylo odpovězeno, že se neví, ale v nejbližší době zřejmě ne.
To restauraci Staré Kladno na konci léta minulého roku s velkou pompou zprovoznili cizinci a přejměnovali ji na indickou. Ovšem jedna z nejoblíbenější hospod na pěší zóně s obrovskou tradicí zeje už několik týdnů prázdnotou. Na náš dotaz proč, odpověděl jeden z provozovatelů anglicky, že za to může covid a úbytek kvalitního personálu na trhu práce. Pokud má někdo zájem v bývalém Starém Kladně pracovat, měl by patrně vládnout plynulou angličtinou...

-red-

zastastara
Hostinec na fotce z roku 2015. Tehdy se tady v poledne jedlo za šedesát až sedmdesát korun...