Třetí patro stadionu dostalo zelenou

Rada města Kladna schválila přidělení již vysoutěžené zakázky na výstavbu třetího patra kladenského zimního stadionu v hodnotě zhruba 60 milionů korun. 

 

Zakázka byla dočasně pozastavena od konce ledna tohoto roku a je jednou z částí probíhající rozsáhlé rekonstrukce stadionu, jejíž celková cena se vyšplhala k půl miliardě. Třetí patro stadionu poskytne nezbytné zázemí pro fungování hokejového klubu, pořádání extraligových utkání a dalších sportovních či kulturních akcí.
„Od chvíle, kdy jsme pozastavili tuto zakázku, probíhá konstruktivní a korektní jednání nad přidělením dotace s Národní sportovní agenturou, s níž jsme v uplynulých dnech udělali kus práce. Ve středu jedeme společně s Jaromírem Jágrem na setkání s hejtmankou Petrou Peckovou. Uvidíme, jaké jsou nebo nejsou možnosti kraje podpořit investici do stadionu. Každopádně budeme respektovat svébytné rozhodnutí kraje a rekonstrukci zimního stadionu tak jako tak určitě dokončíme. Rozpočet města není nafukovací a rádi bychom investovali do rozvoje města komplexně, nejen do jednoho velkého projektu. A to bude možné pouze v případě, že na rekonstrukci zimáku město nezůstane samo, zejména když byly učiněny sliby o spolufinancování,“ uvedl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno). 
Zimní stadion v Kladně byl do současné podoby vystavěn v roce 1959, od té doby prošel pouze několika menšími úpravami. Zásadní rekonstrukce včetně výměny střechy v havarijním stavu byla odsouhlasena v květnu roku 2020 a zahájena po konci loňské hokejové sezony, v níž Rytíři slavili návrat do nejvyšší soutěže. Stadion kromě nich využívají PZ Kladno, další amatérské a mládežnické oddíly i školy. Po rekonstrukci může stadion sloužit také k pořádání kulturních akcí a mimo lední hokej a krasobruslení hostit další sporty.

 -red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí