Aktuální video. Dělníci po výbuchu strhávají "Šicí stroje"

Statik konečně vydal souhlas i s popisem postupu demoličních prací na domě sousedícím s místem údajného výbuchu plynu. Dnes ráno začali dělníci sanační firmy strhávat štít rodinného domu podnikatele s šicími stroji Jaroslava Humla. 

Až do pátku potrvají ruční práce na shazování štítové stěny a dalšího zdiva domu, který léta nese známý nápis Šicí stroje. Postupně, až dělníci získají jistotu, že se pod nimi nic nezřítí, začnou pro jeho majitele a podnikatele v jedné osobě Jaroslava Humla i jeho rodinu vynášet nejnutnější i nejvzácnější věci. Mezi nimi především šicí stroje a nářadí na jejich opravy. 

"Moc děkuju všem, kteří nám nabízejí různou pomoc. Mohu-li poprosit, pište mi, prosím, na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Kdy začnu opět normálně žít a opět podnikat v oboru stále nevím. Nějak to s manželkou, dcerou a synem musíme zvládnout," uvedl pro Vaše Kladno známý kladenský podnikatel. 

Statik, který se na místě demolice objevil, nabádal dělníky k opatrnosti. I přes znalecké ohledání totiž nelze předvídat, co narušená statika s domem udělá. Až pracovníci sanační firmy odklidí nahromaděnou suť, vyšetřovatelé budou moci vlézt bezpečně do jámy, bývalého sklepa, a vytáhnout odtud karmu i ohledat plynový přívod v domě.

Jan Murárik

 

demodelnici

Dělníci odvazují obvodové zdi a všichni čekají, jak dům začne dál pracovat

demodum

Dům za dvorem Šicích strojů výbuch přežil bez větší újmy

demonazahrade

Na zahradě u sousedů nejsou po výbuchu stopy

demoneco

Něco už se zachránit nepodaří...

demovysetrovatele

Vyšetřovatelé příčiny údajného výbuchu plynu se potřebují dostat k téhle karmě...


Počasí Kladno

Předpověď počasí