Jiránkovci požadovali nereálné peníze

Rekonstrukce budovy Městského divadla Kladno doznívá u soudu. To, co na divadle pokazila stavební firma pod dohledem minulého vedení města, to současná radnice napravuje. Jde o miliony pro Kladno.

Když před třemi roky bylo touto dobou jisté, že rekonstrukci divadla stavební společnost CGM nedokončí v termínu v požadované kvalitě, tehdejší vedení města v čele s primátorem Danem Jiránkem schválilo vyměřit CGM smluvní pokutu 69 milionů korun. Společnost CGM se ocitla v konkurzním řízení, a bylo zřejmé, že částku pro její nereálnou výši město nedostane. 

Současné vedení radnice proto přistoupilo na doporučení zastupující právní společnosti a souhlasí s devíti miliony korun.

 „Nyní má město velmi oslabenou pozici v získání alespoň části smluvní pokuty. Naprosto se ztotožňuji s návrhem právní firmy, která nás v tomto sporu zastupuje, snížit smluvní pokutu na soudně přijatelnou částku a pokusit se úspěšně vymoci alespoň část peněz, které město muselo vynaložit na opravy, respektive kompletní rekonstrukci budovy ještě ztíženou působením této firmy,“ doplnil kladenský primátor Milan Volf.

- red -

divadlonajare

Divadlo na jaře 2014

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí