Město ještě podíl Jágrovi neprodalo. Ovšem spory jsou zažehnány

Kladenský hokej nezemře. Pokud Jaromír Jágr přistoupí na návrh města a koupí jeho podíl, stane se stoprocentním vlastníkem. O tom ale rozhodne teprve valná hromada klubu. 

Město udělalo jediný správný krok a nabízí svých třicet procent podílu ve společnosti Kladno hokej s.r.o. Prvním v řadě, komu ho město nabídne, je většinový vlastník Rytířů Jaromír Jágr mladší. Dohoda s ním je na spadnutí a pokud transakci schválí valná hromada společnosti, dostane město od něj zhruba třetinu současné hodnoty svého podílu, tedy 60 tisíc korun. 

Pokud vše dopadne dle posledních zpráv, přestanou dohady mezi společností a městem kolem hospodaření klubu. "Na jeho chodu se ze strany města nic nemění. Dál budeme podporovat mládež jak v HC, tak v PZ. Samozřejmě dál odděleně, jak se již děje. Stadion zůstane v majetku města a jeho provoz samozřejmě dál zajistíme prostřednictví Sportovních areálů města Kladna, kam stadion spadá. Z naší strany stále děláme pro kladenský hokej maximum možného," uvedl po dnešním zasedání městského zastupitelstva primátor Milan Volf. S odprodejem podílu souhlasila většina zastupitelů. Účastníci zasedání se nedočkali hlasitých protestů proti tomuto kroku stran bývalého primátora Dana Jiránka či bývalého jednatele za město v hokejové společnosti Otakara Černého, dvou signatářů smlouvy mezi Jaromírem Jágrem a městem, která obsahovala některé sporné body. 

"Termín valné hromady zatím určený není. Záleží na domluvě s panem Jágrem," uvedl radní Kladna Jiří Klesnil, který na valných hromadách město zastupuje.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí