Zítra v Kladně začne největší festival pod širým nebem

Kladenský pivní festival zítra odpoledne spustí svůj druhý ročník. Na náměstí Starosty Pavla se pod obrovitým stanem představí patnáct pivovarů a pod ním třeba býčí rodeo nebo skvělé rockové kapely s hokejem za zády.

Pivovary si své pípy rozestaví na osmnácti stanovištích a nabídnou 46 druhů piv. V pátek ve dvě hodiny odpoledne zahájí program festivalu různé soutěže a představení jednotlivých pivovarů. Kulturní program odstartuje koncert kapely MR. Pig (17.00) a po ní jde na podium kapela Jelen (19.00). 

V sobotu na podiu v dolní části náměstí zazpívá Petra Janů (14.00), ve čtvrt na čtyři začne na plátně přenos prvního semifinále mistrovství světa v hokeji, po jeho skončení vystoupí skupina Škwor, kterou vystřídá druhé semifinále šampionátu (19.15). 

V neděli začnou pípy točit zlatavý mok ve dvě hodiny odpoledne. Ve čtvrt na pět je na programu projekce hokejového zápasu o bronzovou medaili, vystoupení kladenské kapely Anopheles a od devíti hodin večer zakončí festival finálový zápas šampionátu v hokeji. Jako doplňkový program po celou dobu festivalu připravili pořadatelé elektrické rodeo na býkovi či pákový stůl pro změření „chlapské“ síly paží. 

Zásadní změnu zaregistrují návštěvníci při zakoupení vstupného. Tentokrát jim páska na ruce za 150 korun zaručí dárek v podobě skleněné třetinky festivalu. U stanovišť s občerstvením, pivem nebo vínem je možné platit kartou, kterou si návštěvník dle libosti nabije za 200, 500 či 1000 korun, přičemž padesát korun z této částky je vratnou zálohou za kartu. Pokud celou částku nevyužijete, zbylou sumu z ní, společně s vratnou zálohou, pořadatelé vrátí.

Jan Murárik

Foto: VK a pronajem-atrakci.cz

pivofestivalem

Festivalem provede herec Justin Svoboda

pivonavstevnici

Návštěvníci festivalu si mohou vyzkoušet dovednosti kovbojů

pivopakovy

Pákový stůl obsadí hlavně silní chlapi


Počasí Kladno

Předpověď počasí